Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнен лук»Сарми от кромид лук

Сарми от кромид лук

Сарми от кромид лук
Снимка: Валентина Арнаудова
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Сигурни сме, че много от вас за първи път виждат подобни сарми от кромид лук - задължително ги пробвайте"

Необходими Продукти

  • лук - 5 средно големи глави
  • кайма - 250 г
  • ориз - 3 с.л.
  • домати - 1 бр.
  • доматено пюре
  • сол
  • черен пипер
  • босилек
  • зехтин
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Главите кромид лук се почистват и се прави разрез с нож само от едната страна, слагат се да се варят за 10 минути и после се слагат в ледената вода.

Каймата се запържва с малко кромид лук с чесън, настъргва се домат и към тях се прибавя оризът, сипва се малко вода (1 ч.ч.) и се оставя да поври, докато изчезне водата. Подправя се с черен пипер, босилек и сол.

Внимателно се разделят една по една люспите на кромида, които после пълним с каймата.

Навиват се на рулца различните сарми и се слагат в тенджера, в която предварително се сипва зехтин и масло.

Накрая се слага малко доматен сос и се оставя пълненият лук да покъкри около 15 минути.

Да ви е вкусно с тези сарми от кромид лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Н.Акифова
Н.Акифова
Отдавна исках да сготвя тази рецепта и се чаках, сега ще се вдъхновя от вашата рецепта, много добре изглежда.
06.12.2020 19:45