Начин на приготвяне
Изчистете и измийте пиперките и нарежете на лентички.
Измийте бутчетата и ги поставете в дълбок тиган с мазнина и запържете до полуготовност.
Измийте моркова, обелете, разтрийте на средно ренде и прехвърлете заедно с пиперките върху месото.
Накълцайте лука и добавете към месото, оставете да къкри 10 минути.
Смесете доматената паста с брашно, разредете с малко вода, след това добавете соса към пилешките бутчета в тигана и продължете да го готвите няколко минути.
Веднага след отстраняване на тигана от огъня, добавете нарязаните зелени подправки.
И не забравяйте, че босилекът се комбинира много добре с месо и домат - той не само внася изискани нотки във вкуса на това задушено пиле, но и леко го „оцветява“.
Да ви е вкусно със задушени бутчета със зеленчуци и домати.