Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Щрудел с боровинки и бакпулвер

Щрудел с боровинки и бакпулвер

Щрудел с боровинки и бакпулвер
Снимка: Марияна Петрова Иванова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • царевично брашно - 1/2 к.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1/2 пак.
  • боровинки - пресни
  • кафява захар - на вкус
  • кори за баница - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата. Добавете киселото мляко, олиото, бакпулвера и царевичното брашно. Разбъркайте добре.

Вземете една кора и намажете със сместа от яйцата. Сложете втора кора и отново намажете.

Подредете боровинките в единия край на кората и поръсете с кафява захар.

Аз слагам по 1 с.л. с връх, но все пак, въпрос на вкус.

Завийте на пуричка и подредете в тавичка, застлана с хартия за печене.

Постъпете по същия начин и с останалите кори.

Намажете отгоре всяко руло щрудел с останалата смес и печете в загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Извадете, оставете да изстинат и ако желаете, поръсете с пудра захар.

Да вие вкусно с този щрудел с боровинки и бакпулвер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: