Начин на приготвяне
Накълцайте лука и чесъна и ги запържете за 3-4 минути.
Нарежете моркова на кръгчета и го сложете при лука с щипка сол. Добавете и обелените и смляни домати с червения пипер, запържвайки и тях, за да се изпари сокът, който отделят доматите.
Телешкото месо почистете от ципи и нарежете на едри кубчета. Оваляйте парченцата в лъжица брашно и ги сложете при зеленчуците. Бъркайте две минути.
Налейте виното и задушете 4 минути, а после гответе за минута-две на отворен капак.
Сложете нарязания картоф и гъби, налейте бульона и подправете с черен пипер, карамфил и индийско орехче.
Гответе 25 минути под капак, за да се задуши хубаво. След това по желание си разредете с още течност и продължете задушаването 15-20 минути или до пълна готовност на месото.
За да стане гъст сосът за телешкото задушено, освен брашното, роля играе картофа, който се добавя с тази цел и от по-дългото варене се разпада и слива със соса. Аз дори му помагам, като го намачквам. Ако вие не предпочитате така, то може да си сложите картофи и повечко, но на по-късен етап, за да се сварят, но останат на цели парчета в ястието като отделен компонент, а не сгъстител.
Поднесете топло вкусното телешко задушено с домати и гъби.
Добър апетит!