Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Японски кифлички хокайдо

Японски кифлички хокайдо

Японски кифлички хокайдо
Снимка: Тодоринка Бернардова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
130 мин.
Порции
8
"Любопитни ли сте да узнаете как японците приготвят своите традиционни кифлички хокайдо - ами ето ви рецептата"

Необходими Продукти

  • брашно - 20 г
  • захар - 2 ч.л.
  • прясно мляко - 100 г
  • За тестото
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 160 г
  • мая - 7 г
  • брашно - 350 г
  • краве масло - 25 + 10 г
  • За плънката
  • кафява захар
  • канела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното 20 г + 2 ч.л. захар +100 мл прясно мляко се смесва и се слага на котлона. Вари се да стане гъсто като крем за много кратко време.

Остава се настрани. Другата част от 160 мл. мляко се добавя маята и част от брашното. Разбърква се и се остава на топло да се активира маята.

След около 20 мин се добавя варения крем, яйцето и останалото брашно и се замесва меко тесто. Добавя се разтопеното краве масло и се омесва да се поеме от тестото.

Покрива се с кърпа и се остава за 1 час да втаса.

Готовото тесто се разделя на 8 равни части. Оформят се на малки питки.

Всяка питка се разточва на правоъгълник. Маже се със останалото краве масло. Посипва се с кафявата захар и канелата.

Загъва се по дължина до средата. Другата страна се загъва върху първата.

Получава се един по-тесен правоъгълник. Навива се на руло като кифличка.

Подрежда се в тава с хартия на разстояние. Втасват около 20 мин.

Намазват се с разбит жълтък и се пекат японски кифлички хокайдо на 180°C до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Много вкусни кифлички!
09.12.2020 20:13