Начин на приготвяне
Хокайдо е един от отдалечените острови на Япония. А тези бухти са неговата кулинарна легенда. Говори се, че по-рано този хляб се е пекъл само с млякото на крави, пасящи на лавандулови поляни. Леки и пухкави кифли, които покориха света!
За да приготвите танджонг или пудинг от брашно – смесете 100 мл прясно мляко и 20 г брашно до гладкост.
Загрейте на умерен огън за 3 минути, като разбърквате през цялото време. Другият вариант да залеете с вряло мляко брашното и да разбъркате до глаткост.
Оставете пудинговата маса да изстине.
Разбъркайте прясната маята с останалото топло мляко и 2 с.л. захар, ако работите с прясна мая от 20 г. Ако ползвате суха, директно я разбъркайте в брашното. Никога не накисвайте в топло мляко сухата мая, губи от свойствата си! Оставете за 15 минути прясната мая.
Посолява се пресятото брашно и се разбърква добре, ако работите със суха мая, разбъркайте и нея в брашното.
Разбийте едно яйце със стайна температура в брашното и добавете млякото с маята и охладената брашнена запарка.
Замесете тесто и добавете 1 с.л. масло.
Омесете тестото до гладкост, докато спре да лепне по ръцете ви около 15 минути. Аз ползвах комбайн с приставка за тесто и ми отне точно 5 минути месене. Препоръчвам ви!
Оставете тестото да втаса за 1 час, покрито със стреч фолио.
Добавете разтопеното масло към канелата и захарта.
Можете да напълните вашите кифлички със сладко, дулсе де лече и орехи или да направите кифлички със сиренце или друго на вкус.
Извадете тестото.
Разделете на 8 части и го направете на топки.
Всяка топка тесто разточете с ръчете си на овал.
След това намажете с масло, захар и канела.
Огънете четерите страните навътре около 1.5 см, разтеглете малко и след това навийте, добре залепва - не се притеснявайте.
Поставете кифличките върху пергамент и оставете за още 30 минути на топло.
Намажете с разбито яйце, преди да ги сложите във фурната.
Ако ви допада, можете да ги поръсите с маслени трохи от брашно масло и захар.
Печете във фурната за 20 минути на 190 °C.
Оставете най-пухкавите японски кифлички в света да изстинат, преди да ги извадите от формата.
Приятен апетит! Невероятни са най-пухкавите японски кифлички в света - непременно си пригответе, защото стават лесно и бързо - особено с комбайн.
Чудни са!
Коментари