Начин на приготвяне
Измийте котлетите толстолоб и отцедете. Попийте с домакинска хартия. Осолете и оставете да поеме солта.
През това време направете панировката за рибата. Пригответе три подходящи съда. В първия съд - царевично брашно, втория - разбитите яйца с щипка сол, третия - галета.
Тавата, в която ще се пече рибата, дъното покрийте с хартия за печене и намазнете.
Парчетата риба потопете последователно в брашното, след това в яйцето и накрая в галетата. Панирайте така всички котлети толстолоб.
Полейте ги със зехтин и метнете във фурната да се пекат за около 30 минути или до готовност.
Поднесете панирата риба топла със гарнитура от сварен булгур с маслини и нар, свежи салатки и лимони.
Вкусно да ви е с този паниран толстолоб на фурна! Наздраве!