Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Пълнена пъстърва на фурна

Пълнена пъстърва на фурна

Пълнена пъстърва на фурна3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • пъстърва - 3 бр. цяла
  • розмарин
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • лук
  • целина - няколко стъбла
  • бяло вино
  • за плънката
  • лук - 1 глава
  • бяло вино
  • маслини - нарязани
  • орехи - счукани
  • чубрица
  • сол
  • девесил
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задуших кромид лук на ситно с малко бяло вино. Като омекна, добавих нарязани маслини, а след малко - и счуканите орехи.

Посолих, сложих малко чубрица, девесил, повечко пресен магданоз, разбърках и плънката е готова.

Напълних пъстървите и ги подредих в намаслена тава върху стръкчета розмарин. Наоколо нарязах моркови, лук и стъбла целина, малко бяло вино.

Завих с алуминиево фолио и пекох пълнената риба на силна фурна с вентилатор за около 30-тина минути.

Махнах фолиото и запекох за 15-тина минути. Ако се пече на умерена фурна, ще е по-добре.

Сервирах пълнената пъстърва на фурна с картофено пюре от червени картофи, салати и чеснова разядка с орехи и тахан, всеки може да я поднесе какво пожелае.

Източник: Svetla Toshko - Българските ястия и рецепти

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: