Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени домати»Коледни топки от пълнени домати

Коледни топки от пълнени домати

Коледни топки от пълнени домати
Снимка: Кулинарна мрежа
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Атмосферата у дома е по-красива, празнична и вкусна с коледните топки от пълнени домати"

Необходими Продукти

  • лук - 4 глави Шалот
  • гъби - 200 г пресни
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 2 бр. варени
  • кашкавал - 100 г настърган
  • чесън - 2 скилидки настъргани
  • магданоз - ситно нарязан + за украса
  • майонеза - 3 с.л.
  • домати - 8 бр.
  • крема сирене - Филаделфия
  • маслини - 8 бр. без костилки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган запържваме 4 глави ситно нарязан лук шалот. Добавяме 200 г пресни гъби, нарязани на дребно.

Овкусяваме със сол и черен пипер и готвим до готовност на гъбите. Оставяме да изстине.

В купа настъргваме 2 твърдо сварени яйца.

Добавяме сместа от гъбите, 100 г настърган кашкавал, 2 настъргани скилидки чесън, ситно нарязан магданоз и майонеза.

Доовкусяваме със сол и черен пипер. Разбъркваме добре.

Доматите измиваме. Отгоре изрязваме малко капаче и издълбаваме домата внимателно.

С малка лъжичка го пълним със сместа догоре. С домакинска хартия почистваме домата.

В плик (пош) слагаме крема сирене Филаделфия, изрязваме ъгъл и покриваме отвора. Отстрани правим декорация по желание.

Закачалката на пълнените домати е от маслина (без костилка) и стръкче магданоз.

Поднасяме коледните топки от пълнени домати на нашата празнична трапеза.

Източник: Maia Ivanova - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: