Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Бутер сладкиши»Коледна елха от бутертесто

Коледна елха от бутертесто

Коледна елха от бутертесто
Снимка: Стефани Николова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
5
"Идея за вкусна украса на празничната трапеза - коледна елха от бутертесто"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 2 бр. за сладкиши
  • течен шоколад - 1 кутия от 300 г
  • масло - 300 г
  • жълтъци - 2 за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разточваме добре двете бутертеста и ги оставяме настрани.

През това време, на водна баня разтапяме маслото и течния шоколад, докато не станат на хубав и гъст крем.

Поливаме едното парче тесто с крема и поставяме втория блат отгоре.

Режем във формата на елха, като правим отстрани леки разрези, които завиваме на две като спирала.

Намазваме с два жълтъка и печем бутерсладкиша в предварително загрята фурна на 180°C за около 10-15 минути.

Когато е готово, можем да поръсим с малко пудра захар, за да изглежда все едно върху коледна елха от бутертесто има сняг.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: