Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Пълнени яйца»Пълнени яйца с авокадо и репички

Пълнени яйца с авокадо и репички

Пълнени яйца с авокадо и репички
Снимка: Кулинарна мрежа
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • яйца - 6 яйца
  • майонеза - 1 с.л.
  • сол
  • авокадо - 1 бр.
  • лимонов сок
  • червен пипер
  • репички - резенчета
  • магданоз
  • чушки - 1 бр. червена
  • хляб - няколко филийки
  • крема сирене
  • кашкавал
  • колбас
  • чери домати - 1 - 2 бр.
  • сирене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме 6 яйца за 10 минути (трябва да са твърдо сварени). Белим ги и ги режем на две. Отделяме жълтъците в две купички (по 3).

В едната намачкваме жълтъците, добавяме майонеза и сол. Разбъркваме добре и поставяме в пош с накрайник.

В другата купичка също намачкваме жълтъците, добавяме авокадо, намачкано с вилица, лимонов сок и сол. Поставяме в пош с накрайник.

Яйцата, които са с яйчената смес, поръсваме с червен пипер, шприцоваме от сместа, поставяме резенчета репички и магданоз.

Сместа с авокадо шприцоваме, слагаме парченца червена чушка и магданоз.

Сервираме пълнените яйца с филийки хляб (франзела), намазани с крема сирене. Панделката е от кашкавал и колбас. Поставяме едно върху друго и сгъваме на хармоника.

Изрязваме чери домат отгоре и поставяме сирене. Набождаме на клечка домата, кашкавала с колбаса и филийката хляб.

Пълнените яйца с авокадо и репички са много ефектно и вкусно предястие.

Източник: Maia Ivanova - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: