Начин на приготвяне
Сварявате около 2 чаши кафе еспресо и го подслаждате леко с 2 ч.л. захар.
Сипвате част от кафето в дълбока чиния, удобна за поставяне на една бишкота на дължина.
Потапяте всяка бишкота в кафето за секунда от всяка страна, така че да не омекне прекалено и да се разпадне.
Редите бишкотите плътно една до друга на дъното на форма за торта.
Ако е необходимо отчупвате парченца, за да запълните основата.
Смесвате маскарпонето със сметаната и захарта с миксер, така че да стане на гладък крем.
Намазвате част от крема върху първия пласт бишкоти.
Отгоре редите втори пласт бишкоти потопени в кафе.
Най-отгоре намазвате бишкотената торта с останалия крем и украсявате с какао и/или настърган шоколад.
Оставяте в хладилник за поне 1 час.
Бързата торта от бишкоти и маскарпоне е готова.
Коментари