Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Кето шоколадов мус

Кето шоколадов мус

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Кето шоколадов мус
Снимка: Аника Войт
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Най-хубавото на кето диетата е да знаеш, че можеш да хапваш колкото си поискаш от този шоколадов мус"

Необходими Продукти

  • какаова маса - 100 г (или натурален шоколад)
  • стевия на прах - 20 г
  • яйца - 2 бр. (само жълтъците)
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разчупете шоколадовата маса на малки парчета и заедно с маслото разтопете на водна баня.

Щом се получи гладка еднородна смес, изключете котлона, но оставете съдовете все още там.

Отделете само жълтъците на яйцата и заедно със стевията ги разбийте с миксер на пухкава пяна.

Отново загрейте котлона на минимална степен. След което започнете да изливате жълтиците към шоколада. Бъркайте докато сместа не се сгъсти.

Изсипете в десерти купички и приберете муса в хладилника за няколко часа. Сервирайте муса добре охладен.

Идея за сервиране - предварително намокрете и оставете в хладилника десертните чинни. След това директно изсипете горещия мус и охладете добре.

Преди сервиране обърнете муса внимателно. Той се е стегнал и е взел изцяло формата на купичката.

Кето шоколадовият мус е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: