Начин на приготвяне
Разчупете шоколадовата маса на малки парчета и заедно с маслото разтопете на водна баня.
Щом се получи гладка еднородна смес, изключете котлона, но оставете съдовете все още там.
Отделете само жълтъците на яйцата и заедно със стевията ги разбийте с миксер на пухкава пяна.
Отново загрейте котлона на минимална степен. След което започнете да изливате жълтиците към шоколада. Бъркайте докато сместа не се сгъсти.
Изсипете в десерти купички и приберете муса в хладилника за няколко часа. Сервирайте муса добре охладен.
Идея за сервиране - предварително намокрете и оставете в хладилника десертните чинни. След това директно изсипете горещия мус и охладете добре.
Преди сервиране обърнете муса внимателно. Той се е стегнал и е взел изцяло формата на купичката.
Кето шоколадовият мус е готов.