Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Пухкав и лесен коледен кейк

Пухкав и лесен коледен кейк

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k21k24
Пухкав и лесен коледен кейк
Снимка: Мария Симова
1 / 4
11/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Пухкав коледен кейк за усмивки, който може да приготвите много лесно, просто следвайте рецептата"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • сол - 1 щипка
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • захар - 200 г
  • олио - 80 мл
  • сок от портокал - 200 мл прясно изцеден
  • моркови - 150 г настъргани
  • стафиди - 80 г
  • орехи - 100 г счукани на едро
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното и добавете солта, бакпулвера, содата и канелата, разбъркайте да се смесят добре. Отделно смесете захарта, олиото и портокаловия сок, разбъркайте добре.

Сипете течните съставки при сухите, разбъркайте до еднородна смес. Прибавете настърганите моркови, счуканите на по-едро орехи и стафидите, разбъркайте добре.

Пригответе си форма за торта с падащо дъно. Постелете дъното с хартия за печене и закопчайте формата.

Намажете хартията и стените на тавата с малко олио и сипете сместа в нея, загладете я.

Поставете тавата с коледния сладкиш в предварително нагрята на 170 градуса фурна и печете до готовност, за около 30 минути.

Извадете пухкавия кейк от формата и още горещ го поръсете обилно с пудра захар.

Пухкав и лесен коледен кейк!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: