Начин на приготвяне
В купа пресейте брашното и добавете солта, бакпулвера, содата и канелата, разбъркайте да се смесят добре. Отделно смесете захарта, олиото и портокаловия сок, разбъркайте добре.
Сипете течните съставки при сухите, разбъркайте до еднородна смес. Прибавете настърганите моркови, счуканите на по-едро орехи и стафидите, разбъркайте добре.
Пригответе си форма за торта с падащо дъно. Постелете дъното с хартия за печене и закопчайте формата.
Намажете хартията и стените на тавата с малко олио и сипете сместа в нея, загладете я.
Поставете тавата с коледния сладкиш в предварително нагрята на 170 градуса фурна и печете до готовност, за около 30 минути.
Извадете пухкавия кейк от формата и още горещ го поръсете обилно с пудра захар.
Пухкав и лесен коледен кейк!