Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Коледен кейк с глазура

Коледен кейк с глазура

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Коледен кейк с глазура
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
16
"И както повелява традицията - на Коледа приготвяме кейка с бяла глазура"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 400 г
  • масло - 250 г
  • кисело мляко - 200 г
  • портокалов сок - 250 мл
  • портокалова кора - от 1 портокал
  • бадеми - 60 г
  • орехи - 60 г
  • шоколад - 60 г
  • стафиди - 60 г
  • брашно - 500 г
  • бакпулвер - 2 бр.
  • глазура
  • пудра захар - 250 г
  • лимонов сок - 5 с.л.
  • декоративни звездички - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти да са на стайна температура, орехите и бадемите смлени, шоколадът и портокаловата кора настъргани.

Вземете две купи. В едната смесете пресятото брашно и бакпулвера, а в другата киселото мляко и портокаловия сок, оставете ги настрани.

В друга купа, разбийте яйцата със захарта на пухкав крем, добавете мекото масло и настърганите портокалови корички.

При непрекъснато бъркане с шпатула към тях прибавяме, като редуваме от млечната и сухата смес.

Накрая добавете орехите, бадемите, шоколада и стафидите, разбъркате бавно и внимателно до еднородна смес. Изсипете сместа в голяма тава за кейк, застлана с хартия за печене.

Поставете тавичката в предварително загрята на 160 градуса фурна и печете за около 70 минути, изпечения кейк оставете да се охлади и полейте с приготвената предварително глазура, поръсете с декоративните звездички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: