Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бисквити»Коледна орехово-шоколадова снежна топка

Коледна орехово-шоколадова снежна топка

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Коледна орехово-шоколадова снежна топка
Снимка: marcheva14
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
32 мин.
Порции
20
"Тези снежни топки едва ли ще се превърнат в снежен човек, защото са орехово-шоколадов и ще се хапнат за секунди"

Необходими Продукти

  • масло - 113 г на стайна температура
  • захар - 30 г кристална
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • сол - щипка
  • универсално брашно - 125 г
  • орехи - 100 г ситно смлени орехи, но да не са като орехово брашно
  • черен шоколад - 100 г на блокче
  • пудра захар - 120 г за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купата на миксера се смесва маслото и захарта. Разбиват се до крем. Добавя се ванилията и солта и отново се завърта на един-два оборота.

Постепенно се включва брашното, като се редува със смлените орехи. Оформя се топка тесто, завива се във фолио и се оставя за 1 час в хладилник.

От охладеното тесто се загребва с ч. л., около 20 г всяка бисквитка, или колкото среден орех, и се овалва между дланите на топче.

Сплесква се и се поставя в средата по кубче черен шоколад. Отново се завива на топче (за равен размер на топчетата използвам електронно кантарче).

Подреждат се в тава покрита с хартия за печене с малко разстояние едни от други. Пече се в затоплена фурна на 180 градуса за 12/13 минути. Не трябва да се препичат, защото се се спукат.

Изваждат се и за кратко се охлаждат докато станат топли, след което се овалват в пудра захар. Подреждат се върху хартия за печене и се оставят напълно да се охладят. Отново се овалват в пудра захар.

Снежната бисквитка е невероятен избор за коледната вечеря. Богата маслена бисквита с хрупкав пълнеж от ядки и шоколад. Бисквитката се овалва два пъти в пудра захар, за да се създаде ефектът на снега.

Захарта е добре балансирана и добре кореспондира с шоколада. Изглеждат красиво и са подходящи за малък подарък на гостите ни.

Рецептата е лесна и бърза, без изискани съставки и си заслужават да се опитат.

Бисквитката е любов от първата хапка!

Коледната орехово-шоколадова снежна топка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: