Снежна торта

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Снежна торта1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12 парчета

Необходими Продукти

  • масло - 125 г
  • пудра захар - 70 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 125 г
  • лимони - 1 бр.
  • мармалад - около 300 г
  • белтъци - 4 - 5 бр.
  • сода - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте много добре мекото масло с пудрата захар. Добавете един по един жълтъците, а след това брашното, лимоновата кора, содата.

Разбийте белтъците от двете яйца на сняг и объркайте леко с основната смес. Прехвърлете сместа в тортена форма, намазнена и набрашнена или застлана с хартия за печене, и сложете да се пече в умерено загряна фурна.

Охладете блата и го намажете с мармалад или сладко по избор. Разбийте шестте белтъка с останалата захар и на много гъст сняг. Сложете върху тортата и набраздете с вилица. Върнете тортата във фурната да се суши за около 10 минути - докато порозовее снежната обвивка.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: