Печени чушки с моркови

редакция:
Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Печени чушки с моркови2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
130 мин.
"Ако искате да имате вкусна гарнитура по всяко време, пригответе печени чушки с моркови по тази рецепта"

Необходими Продукти

  • червени чушки - 10 кг
  • моркови - 7 - 8 бр.
  • чесън - 2 - 3 глави
  • целина
  • магданоз
  • сол - 80 г
  • захар 150 г
  • олио - 1 1/2 ч.ч.
  • оцет - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чушките от дръжките и семките и ги изплакнете добре. Изпечете ги и ги вържете в найлонова торбичка. Целта е да се задушат за да се обелят по-лесно и да запазите сока, който се отделя при печенето.

Докато чушките се задушават, почистете и нарежете морковите, чесъна и целината.

В голям съд смесете обелените пиперки и останалите зеленчуци, поръсва се със ситно нарязан магданоз и се залива с захарта, солта, олиото и оцета.

Продуктите се оставят 2-3 часа да се мариноват, след което се нареждат плътно в буркани.

Заливат се със соса от мариноването и се стерилизират само 5 минути.

Опитай и тези мариновани печени чушки или нашата парена туршия от червени чушки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
51
44
30
20
10
Дай твоята оценка: