Начин на приготвяне
Почистете гъбите и лука и ги нарежете на дребно.
Задушете лука в дълбок тиган, добавете нарязаните гъби и мащерка и ги гответе за няколко минути. Махнете мащерката.
Овкусете свинското контрафиле и го запържете от всички страни.
Оставете го да се охлади и го намажете с горчица.
Разстелете прозрачно фолио на плота, подредете бекона и разпределете отгоре гъбите и лука. Върху тях сложете парчета месо.
Навийте ги на руло и го сложете в хладилник за около 30 минути.
Разточете бутертестото и сложете месото в центъра - намажете около него с жълтък.
Увийте месото добре и изрежете излишните краища.
Върнете соленото руло в хладилник за около 10 минути.
Намажете го след това с жълтък, направете няколко разреза върху него, осолете го и го сложете да се пече на 200 °C за около 20 минути. След това намалете градусите на 180 °C и го печете още 15 минути.
Празничното руло в бутертесто е много вкусно.