Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Солено руло»Празнично руло в бутертесто

Празнично руло в бутертесто

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Празнично руло в бутертесто
Снимка: Ники
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6
"Посрещнете своя празник в компанията на това руло в бутер тесто"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 500 г
  • свинско контрафиле - 800 г
  • бекон - 7 слайса
  • гъби - 400 г
  • лук - 1 бр.
  • горчица - 1 ч.л.
  • жълтъци - 2 бр.
  • мащерка - 2 клонки
  • черен пипер
  • сол - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите и лука и ги нарежете на дребно.

Задушете лука в дълбок тиган, добавете нарязаните гъби и мащерка и ги гответе за няколко минути. Махнете мащерката.

Овкусете свинското контрафиле и го запържете от всички страни.

Оставете го да се охлади и го намажете с горчица.

Разстелете прозрачно фолио на плота, подредете бекона и разпределете отгоре гъбите и лука. Върху тях сложете парчета месо.

Навийте ги на руло и го сложете в хладилник за около 30 минути.

Разточете бутертестото и сложете месото в центъра - намажете около него с жълтък.

Увийте месото добре и изрежете излишните краища.

Върнете соленото руло в хладилник за около 10 минути.

Намажете го след това с жълтък, направете няколко разреза върху него, осолете го и го сложете да се пече на 200 °C за около 20 минути. След това намалете градусите на 180 °C и го печете още 15 минути.

Празничното руло в бутертесто е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: