Начин на приготвяне
Обеленият лук нарежете на филийки, които претрийте със сол, черен и червен пипер. Почистеното и измито месо нарежете на хапки и ги посолете.
Замесете с брашното обикновено тесто за баница и го оставете да постои 15 - 20 мин. Разделете го на 4 топки, от които разточете кори с диаметър около 15 см. Намажете трите кори със студена мас и ги сложете една върху друга. Най - отгоре сложете четвъртата кора, без да я мажете.
Разточете от всичките дебела кора, която разстелете по дъното и част от стените на тава, обилно намазана с мас. Поръсете с останалата мас (разтопена), разстелете половината от лука, отгоре наредете месото и покрийте с останалия лук.
Полейте с 5 - 6 с. л. разтопена мас и покрийте кората, като прищипете краищата й.
Намажете обилно с мас месника и го печете в предварително загрята и умерена фурна.