Сарми със свинско месо и кайма в гювеч

16/12/2020
"Когато на масата има гювеч, пълен със сарми от кайма и свинско, сме най-доволни"
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо687
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме си праза и нарязваме на ситно.

Поставяме го в тенджера заедно с маста и оставяме да се задушава.

Към сместа прибавяме доматите консерва, настърганите моркови и оставяме да къкри за 3.4 минути.

През това време си измиваме добре месото и го нарязваме на много ситно.

Добавяме каймата както и нарязаното месо, гъбите и ориза, който предварително сме измили.

Накрая прибавяме червения пипер, подправките, разбъркваме и премахваме от котлона.

Започваме да оформяме вкусните сарми, като във всеки зелев лист поставяме по 1 супена лъжица от сместа.

Ако листата са малки, слагаме по малко.

Нареждаме в гювеча и студен поставяме във фурната.

Печем до пълната им готовност сармите със свинско месо и кайма в гювеч.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Теодора Мещерова
И моите в момента се готвят, само че са с кайма
0
1
Теодора Мещерова
Да, ще добавя рецепта
1
0
Стоянка  Русенова
Ще ги видим ли след това?
1
0