Начин на приготвяне
Нарежете месото на парчета, измийте и подсушете. Картофите, лукът, празът, морковите и тиквичката нарежете на едро.
В глинения гювеч налейте олиото и подредете в дъното месото. Отгоре сложете картофите, лука, праза, резенчета целина, настъргания джинжифил и морковите.
Излейте бульона върху зеленчуците, за да не скрипнат картофите от доматите. След това изсипете консервата гювеч, парчетата тиквичка и изсипете целите домати. Посолете с със захарта.
Излейте виното и посипете с червения пипер и солта. Добавете дафиновия лист, бахара и черния пипер. Прибавете сухите подправки.
Сложете под капачето на гювеча фолио и печете на 200 градуса за два часа.
Отстранете фолиото и поръсете ароматния гювеч със свеж магданоз.
Бележка: В тази рецепта не пържих месото и зеленчуците, а всичко беше в сурово състояние, с изключение на консервите. Резултатът беше фантастичен и по-здравословен - без запръжки и с богата вкусица от аромати!
Вкусно да ви е!