Начин на приготвяне
Измиваме месото и го нарязваме на парчета. Лука обелваме и нарязваме на ситно.
В тенджера сгорещяваме олиото, изсипваме в него лука заедно със свинското месо и запържваме за около 5-6 минути при непрекъснато бъркане.
Измиваме чушките и ги нарязваме на дебели ивици. Измиваме ориза и го отцеждаме. Измития и отцеден ориз и чушките ги добавяме към месото.
Добавяме солта, червения и черния пипер и разбъркваме добре.
Доматите обелваме и нарязваме на кубчета, след което също ги добавяме към сместа, като разбъркваме.
След като сместа остане само на мазнина, я изсипваме в тава, добавяме 2 чаени чаши вода, магданоза и печем във фурна за около 40-50 минути до пълна готовност на ориза и месото.
Коментари