Начин на приготвяне
В голяма купа сложете пресятото с щипка сол, бакпулвера и ванилията брашно.
Добавете пудрата захар, яйцето и студеното краве масло, нарязано на парчета.
Замесете меко и маслено тесто. Разделете го на две еднакви части.
Към едната част добавете 1 с.л. пресято какао и измесете до получаване на равномерен цвят.
Увийте двете части в парчета найлон и приберете в хладилник за 1 час.
От охладеното тесто късайте малки парченца (10 г) и направете на топчета.
Наредете ги в тава, застлана с хартия за печене.
Изпечете топчетата масленки на 180°C в предварително загрята фурна за 10 мин, след което охладете на решетка.
Слепете ги две по две различни по цвят с течен шоколад.
Да ви е сладко с тези слепени маслени сладки!
Забележка: Може да оцветите част от тестото с червена хранителна боя и направите и трети цвят.