Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Масленки»Слепени маслени сладки какао и ванилия

Слепени маслени сладки какао и ванилия

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Слепени маслени сладки какао и ванилия
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
25
"Мекички и много вкусни слепени маслени сладки с цели два вкуса - какао и ванилия"

Необходими Продукти

  • брашно - 230 г
  • пудра захар - 100 г
  • краве масло - 120 г
  • яйца - 1 бр.
  • ванилия - 1 прахче
  • какао - 1 с.л.
  • бакпулвер - 5 г
  • течен шоколад - за слепване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа сложете пресятото с щипка сол, бакпулвера и ванилията брашно.

Добавете пудрата захар, яйцето и студеното краве масло, нарязано на парчета.

Замесете меко и маслено тесто. Разделете го на две еднакви части.

Към едната част добавете 1 с.л. пресято какао и измесете до получаване на равномерен цвят.

Увийте двете части в парчета найлон и приберете в хладилник за 1 час.

От охладеното тесто късайте малки парченца (10 г) и направете на топчета.

Наредете ги в тава, застлана с хартия за печене.

Изпечете топчетата масленки на 180°C в предварително загрята фурна за 10 мин, след което охладете на решетка.

Слепете ги две по две различни по цвят с течен шоколад.

Да ви е сладко с тези слепени маслени сладки!

Забележка: Може да оцветите част от тестото с червена хранителна боя и направите и трети цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: