gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Соленки»Соленки с мас и амонячна сода

Соленки с мас и амонячна сода

Reneta PetrovaReneta Petrova
Чирак
2411793102
Соленки с мас и амонячна сода
Снимка: Reneta Petrova
1 / 4
17/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции10
"Супер вкусни соленки, които ви дават възможност да експериментирате и да добавите пълнеж по желание"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Важно е млякото и маста да са на стайна температура.

Първо си угасяме содата в малко кисело мляко.

После смесваме всички съставки в купа, брашното се слага последно и бъркаме до не много меко тесто. Оставя се да почине 10-15 минути.

Разделяме на две топки и всяка разточваме с дебелина 5 мм и разрязваме на тънки ивици с къдрав нож.

Маже се с жълтъка смесен с червен пипер и по желание разреден с малко водичка.

Настъргва се на най-силно ренде кашкавал или се поръсва със семена.

Аз правя 2 дози соленки - 1 с кашкавал и 1 само със семена.

Пекат се соленки с мас и амонячна сода върху хартия в загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: