Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Кремсупа от карфиол с крутони

Кремсупа от карфиол с крутони

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Кремсупа от карфиол с крутони2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 глава
  • домати - 4 - 5 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 3 - 4 с.л.
  • сметана - 150 мл готварска
  • яйца - 1 бр.
  • магданоз
  • сол
  • за крутоните
  • хляб - 3 - 4 филии, твърди
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте внимателно карфиола, накъсайте го на розички и го сварете в подсолена вода. Когато омекне, добавете обелените и нарязани домати и пасирайте.

Загрейте маслото, сложете брашното и запържете да златисто. Добавете застройката към супата и разбъркайте добре. Оставете ястието да поври още 5-6 минути на умерен огън, добавете сметаната и кипнете отново.

Свалете от котлона и поръсете с пресен магданоз и ситно нарязано твърдо сварено яйце.

Нарежете филиите на кубчета, напръскайте ги с малко зехтин и и запечете под силно сгорещен грил от всички страни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

SL
SL
Магданоза или карфиола?
06.12.2013 15:30