Начин на приготвяне
Маята се разтваря в топлата вода заедно със захарта и олиото и се оставя да шупне. Брашното се пресява в купа, прави се кладенче в средата и там се излива вече готовата смес с маята заедно с щипка сол.
Меси се до получаването на средно меко тесто, ако има нужда, се добавя още брашно по време на месенето.
Премества се вече полученото тесто в намазнена купа и се оставя да втаса 20 - 30 минути на затворено (в изключена печка или микровълнова).
Щом втаса, се разточва (блат с дебелина ~1 см), слага се в намазнена тава, надупчва се с вилица, намазва се с кетчупа (лютеницата) и се запича за 10-тина минути само с него/нея. Изважда се, нареждат се продуктите отгоре и се запича отново за 10 минути.
Пицата става страхотна и свършва за минути!
Mоже да я направите и ВЕГЕТАРИАНСКА, като премахнете месните продукти и ги замените с такива по Ваш избор!
ДА ВИ Е СЛАДКО! (: