Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Печени свински каренца в гъбен сос

Печени свински каренца в гъбен сос

Печени свински каренца в гъбен сос
Снимка: Веселина Константинова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Идеята за днешната вечеря е от нас - печени свински каренца с гъбено сосче"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • бяло вино - 100 мл
  • гъби - 500 г, мариновани буркан
  • сол
  • бахар - 4 - 5 зрънца
  • черен пипер - 4 - 5 зрънца
  • масло - 70 г
  • брашно - 2 с.л. равни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на свински котлети.

Овкусете го със сол.

Подредете го в тава за печене.

Добавете маслото, налейте бялото вино.

Запечете във фурна за около 30 минути на 200 градуса.

Добавете маринованите гъби от буркан, заедно с маринатата.

Печете още 7-8 минути.

Разбийте брашното на каша с малко вода.

Добавете равномерно го в тавата и леко разбъркайте.

Овкусете със зрънца бахар и черен пипер.

Допечете свинското до сгъстяване на соса.

Уникално вкусни, печени свински каренца в гъбен сос!

Идеална идея за вечеря.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: