Начин на приготвяне
В тиган загрейте зехтин и изпържете свинските карета от двете страни за по 3-4 мин. на страна. Извадете месото и овкусете с щипка черен пипер и сол.
Прецедете мазнината, в която сте пържили, и я излейте в чист тиган. Запържете за кратко брашното.
Разредете с една чашка топла вода и оставете да бъкне докато соса се сгъсти и стане с консистенция на боза.
Излейте бялото вино (по желание) и върнете свинските каренца в соса. В малка тенджерка сложете гъбите с бучка краве масло и задушете за 5-6 мин.
Добавете ги в соса със свинските каренца. Сервирайте пържолките с картофено пюре.
Да ви е сладко! Свинските карета с гъбен сос са готови.
Забележка: Свинските карета може да изпечете на грил тиган и овкусите след печенето със сол, зехтин и черен пипер!
Коментари