Начин на приготвяне
*Може да използвате всякакви гъби, с манатарки също става много вкусно!
Нарежете на ситно лука и морковчето и задушете за кратко в тиган с олиото на среден огън.
Добавете ситно нарязаният джоджен и бъркайте, докато си пусне аромата.
Добавете почистените и нарязани на едро гъби и продължете да бъркате още 2-3 минутки, докато се задушат добре.
Сипете малко вода (около 1/2 ч.ч. и оставете на слаб огън лекичко да къкри).
Междувременно отцедете и измийте боба от консервите.
След като всичко в тигана е омекнало и се е сготвило, сипете и боба и покрийте с вода.
Добавете солта към боб яхнията, разбъркайте и оставете да се сгъсти толкова, колкото обичате.
Поръсете боб яхния с гъби за 30 мин с магданоз.