Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Боб чорба»Боб яхния с гъби за 30 мин

Боб яхния с гъби за 30 мин

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5152
Боб яхния с гъби за 30 мин2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • боб - 2 консерви сварен (бял и червен)
  • пачи крак - 200 г гъби *
  • червен лук - 1 малка глава
  • моркови - 1 малък
  • джоджен - малка връзка пресен
  • олио от гроздови семки - 4 - 5 с.л. или др.
  • сол - на вкус
  • магданоз - няколко стръкчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

*Може да използвате всякакви гъби, с манатарки също става много вкусно!

Нарежете на ситно лука и морковчето и задушете за кратко в тиган с олиото на среден огън.

Добавете ситно нарязаният джоджен и бъркайте, докато си пусне аромата.

Добавете почистените и нарязани на едро гъби и продължете да бъркате още 2-3 минутки, докато се задушат добре.

Сипете малко вода (около 1/2 ч.ч. и оставете на слаб огън лекичко да къкри).

Междувременно отцедете и измийте боба от консервите.

След като всичко в тигана е омекнало и се е сготвило, сипете и боба и покрийте с вода.

Добавете солта към боб яхнията, разбъркайте и оставете да се сгъсти толкова, колкото обичате.

Поръсете боб яхния с гъби за 30 мин с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: