Начин на приготвяне
За блата:
Сложете всички съставки, с изключение на малините, в купа и разбъркайте много добре, така че да получите гладка смес.
Добавете малините и разбъркайте внимателно, така че да се разпределят равномерно в сместа.
Изсипете сместа във форма с размери 20х20см, покрита с хартия за печене, и печете в предварително загрята на 170°С фурна за около 25-30 минутки или докато клечка за зъби, забита в средата, не излиза суха.
Оставете блата на решетка да изстива и междувременно пригответе крема и домашното сладко от малини, което става доста бързо.
Кокосовия крем:
Смесете кокосовата сметана със сиропа от агаве и оставете в хладилника
Малиновото сладко:
Без значение дали ползвате пресни или замразени малини, сложете ги в тиган на среден огън и ги намачкайте добре.
Дръжте ги не повече от 3-4 минути, така че да се стоплят и да си пуснат соса.
Добавете сиропа от агаве и разбъркайте.
Изсипете в купичка и добавете чиата
Разбъркайте и оставете в хладилника да се изстуди
Сглобяването:
След като блатът вече е изстинал, го преместете в подходяща чиния или поднос.
Изсипете изстудения кокосов крем отгоре и разпределете добре, а върху него - и изстиналото и сгъстено вече сладко.
Разрежете на квадратчета и съхранявайте малиновия сладкиш с кокосов крем и бързо сладко в хладилник.
Бележки:
* Кенчето кокосово мляко трябва да е добре охладено, също така не трябва да го друсате. От него вземете само по-твърдата част, която се е отделила на повърхността, без да ползвате водата, която остава на дъното, това е кокосовата сметана.