Начин на приготвяне
Сложете тенджера с вода на котлона. Сипете вътре захарта и маслото. Разбъркайте добре до разтваряне на продуктите. Щом това стане, дръпнете от огъня и оставете да изстине.
Добавете жълтъците, маята и ванилията към сместа. Разбъркайте добре и малко по малко сипете брашното. Замесете меко тесто, което да не лепне.
Тестото се покрива с кърпа или с фолио. Оставете го да втаса. Щом удвои обема си, разделете го на две равни части.
Всяка част разточете на кора с дебелина поне 5 мм. С помощта на формичка или чаша изрежете вашите понички.
В средата на всеки донът направете дупка с помощта на капачка или по-малка форма. Покрийте с кърпа, за да втасат. След това ги поръсете с брашно.
Пухкавите пържени понички с дупка изпържете в загрято олио до златист загар.
Извадете върху кухненска хартия, която да попие излишната мазнина. Поръсете с пудра захар.