Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Зелен боб със свинско яхния

Зелен боб със свинско яхния

Илияна ДимоваИлияна Димова
Новак
31120563
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Спомен от детството с тази яхния от зелен боб със свинско"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 300 г
  • зелен фасул - 350 г /замразен или от буркан/
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр. кромид
  • чесън - 1 скилидка
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • джоджен
  • чубрица
  • брашно - 1 с.л.
  • къри
  • олио - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива, подсушава и реже на късчета. Лукът се почиства и настъргва или реже на много ситно. Морковът се бели и реже на парченца.

В тенджера се сипва олио и свинските хапки се запържват. Към тях се добавя лукът, морковът и скилидката чесън.

Всичко се разбърква добре и се овкусява къри, черен и червен пипер. Тенджерата се сваля от огъня, добавя се брашното и се разбърква. Сипва се литър топла вода.

Ароматната яхния се връща отново на котлона и се оставя да се вари без капак. Щом месото е добре сварено, се добавят зеленият фасул, чубрицата и джодженът. Вари се още няколко минути.

Ако е необходимо, към яхнията със свинско може да се добави още топла вода. Малко преди да е готова, се сипва доматеното пюре и още малко сол.

Зелен боб със свинско яхния се поднася топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Класика, ако изключим кърито което неминуемо ще подлюти яхнийката!
13.02.2024 20:26