Начин на приготвяне
Агнешкото месо се измива, подсушава и реже на парчета. Запържва се в тиган или тенджерка с 3 с.л. олио. Овкусява се с черен пипер.
Щом е готово, се слага в тава за печене. В остатъчната мазнина от пърженето се долива още 1 с.л. олио и се запържват зеленият фасул (без сока от консервата) и лукът, накълцан на ситно.
Овкусява се с двата вида червен пипер, запържат се и се свалят от огъня. След това агнешкото в тавичката също се овкусява със сол и сладък червен пипер. Поръсва се и брашното.
Добавят се зеленият лук, стръкове джоджен и кравето масло, нарязано на парченца. Налива се чаша топла вода. Тава се покрива с фолио и се слага във фурната за 35-45 мин. на 200 градуса.
След като това време изтече, ароматното печено агнешко се вади от фурната, отвива се фолиото и се махат стръковете зелен лук и джоджен.
В тава се добавят зеленият боб и лукът. Налива се топла вода в съда, в който предварително са били запържени, разбърква се и се излива в тавата.
Ястието се връща във фурната и се запича още няколко мин. Ако е нужно, при агнешкото със зелен боб на фурна се налива още малко топла вода, за да се образува повече вкусно сосче.