Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бисквити»Пълнозърнести бисквити с мед и мляко

Пълнозърнести бисквити с мед и мляко

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Пълнозърнести бисквити с мед и мляко
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
8 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
28 мин.
Порции
12
"Пълнозърнести бисквити с мед и мляко, които може да хапнете за следобедна закуска с чаша чай"

Необходими Продукти

  • пълнозърнесто брашно - 200 г + за поръсване
  • жълтъци - 2 бр.
  • прясно мляко - 75 мл
  • мед - 50 г гъст
  • олио - 50 мл
  • кора от лимон - 4 ивици
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете в блендер или мелничка пълнозърнестото брашно и към него добавете ивиците лимонова кора, обелена, така че да няма бели части по нея.

Пуснете да се смелят заедно за няколко секунди. По този начин печелим три плюса - брашното става по фино, вкарва се въздух и кората от цитруса ароматизира по-интензивно.

Добавете, първо, бакпулвера и разбъркайте, после сложете леко разбитите жълтъци, олиото, млякото, щипка сол и меда.

Може да замесите тестото на ръка или да завъртите за няколко секунди в блендера и ще е готово. Ако е рядко, добавете още брашно.

Оформете тестото на топка, завийте я с прозрачно домакинско фолио и приберете в хладилник за 15 минути.

Разточете между два пласта хартия за печене на кора с дебелина около 3-4 мм. Изрежете бисквитите с формички, с които разполагате, и ги подредете на малко разстояние в две тави покрити с хартия за печене.

Изпечете пълнозърнестите бисквити на 160 градуса в предварително загрята фурна за 18-20 минути или докато придобият загар.

Тези пълнозърнести бисквити с мед и мляко са по-леки и диетични, затова не стават много сладки с това количество мед, но пък са много приятни. Ако искате все пак повече сладост, увеличете количеството на меда или добавете захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: