Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фарфале Нисоаз

Фарфале Нисоаз

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Фарфале Нисоаз
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
24/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Сервирайте тази паста Фарфале с риба за делник или празник, като не забравяте да добавите и малко свежест към нея с няколко листенца босилек или магданоз"

Необходими Продукти

  • паста - 200 г Фарфале
  • аншоа - 1 консерва, 50 г с мазнината в нея
  • черни маслини - 6 - 7 бр.
  • каперси - 1 - 2 с.л.
  • риба тон - 180 г от консерва
  • зехтин - 1 - 2 с.л.
  • чери домати - 18 - 20 бр.
  • пъдпъдъчи яйца - 8 бр.
  • зелен фасул - 100 г
  • черен пипер - 2 щипки
  • зелени листа - босилек или магданоз, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленият фасул и го сложете във вряща подсолена вода заедно с пастата. Фарфале е по-дебела паста, затова за около 13-15 минути ще се сварят заедно и двата продукта.

Когато са готови, отцедете ги, напръскайте със зехтин и разбъркайте, за да не слепват.

Сварете пъдпъдъчите яйца и ги обелете.

Накълцайте на ситно филенцата аншоа, сипете при тях и мазнината, в която са били консервирани (общо тегло 50 г.) Добавете каперсите и чери доматите и запържете за 3 минути на умерен огън.

Към това може да сложите и маслините, обезкостени и нарязани, или тях да добавите цели на по- късен етап.

Разпределете на две -три порции пастата със зеления фасул и залейте със сос от аншоа, чери домати и каперси. Отгоре сложете маслини, яйчицата и риба тон. Поръсете с черен пипер.

По желание накъсайте листенца босилек или магданоз и сервирайте пастата с риба.

Фарфале Нисоаз - Свежо и много вкусно ястие за делник и празник!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: