Начин на приготвяне
Почистете зеленият фасул и го сложете във вряща подсолена вода заедно с пастата. Фарфале е по-дебела паста, затова за около 13-15 минути ще се сварят заедно и двата продукта.
Когато са готови, отцедете ги, напръскайте със зехтин и разбъркайте, за да не слепват.
Сварете пъдпъдъчите яйца и ги обелете.
Накълцайте на ситно филенцата аншоа, сипете при тях и мазнината, в която са били консервирани (общо тегло 50 г.) Добавете каперсите и чери доматите и запържете за 3 минути на умерен огън.
Към това може да сложите и маслините, обезкостени и нарязани, или тях да добавите цели на по- късен етап.
Разпределете на две -три порции пастата със зеления фасул и залейте със сос от аншоа, чери домати и каперси. Отгоре сложете маслини, яйчицата и риба тон. Поръсете с черен пипер.
По желание накъсайте листенца босилек или магданоз и сервирайте пастата с риба.
Фарфале Нисоаз - Свежо и много вкусно ястие за делник и празник!
Добър апетит!