Начин на приготвяне
Обелете картофите и ги нарежете на много тънки кръгчета /може да използвате картофобелачка/.
Застелете дъното на подходяща тава с домакинска хартия. Поръсете обилно с настърган пармезан по цялото дъно на тавата. Отгоре наредете тънък слой картофи. Напръскайте със зехтин.
Сложете тавата в загрята фурна и запечете картофите, докато омекнат и получа лек златист загар. Извадете тавата от фурната и охладете леко.
Почистете спанака и го задушете за 5-6 минути с малко зехтин, докато омекне.
Обелете лука и го нарежете на ситно. Задушете го в зехтин до омекването му. Прибавете нарязаните домати. Гответе 3-4 минути и прибавете каймата, като я накъсате на трохи. Гответе, докато каймата смени цвета си.
Върху картофения блат разстелете плънката от кайма, отгоре разстелете задушения спанак и най-отгоре наредете кръгчета моцарела. Окусете със сол и универсална подправка. С помощта на хартията завийте на руло.
Прехвърлете соленото руло в тава, застлана с домакинска хартия, и отстранете хартията от него /тази, която е използвана при печенето/.
Допечете рулото в загрятата фурна за 10-13 минути до получаването на кафеникаво-златист загар. Преди готовност поръсете рулото с настърган кашкавал и след като кашкавалът се разтопи, рулото е готово!
Преди поднасяне поръсете с листенца свеж магданоз.
Специалното руло с богата плънка е готово.
Коментари