Начин на приготвяне
Разточваме бутер тестото на възможно най-тънко и разделяме на две еднакви части. Шоколада го начупваме в купичка и разтапяме на водна баня.
Едната част от бутер тестото поставяме на хартия за печене, намазваме я с разтопения шоколад, поръсваме с натрошените лешници. Отгоре поставяме останалата част.
С остър нож оформяме елха и след това правим хоризонтални ленти с ширина 1.5-2 см. Всяка лента завъртаме няколко пъти като спирала.
От останалото тесто отрязваме звезда за върха на елхата. Намазваме я с разбит жълтък. Печем бутер сладкиша в умерена фурна за кратко, максимум 10 минути.
След като изстине сладката коледна елха се пренася в подходяща чиния, украсява се със цветни бонбони и се поръсва с пудра захар.
Лесен и ефектен коледен сладкиш, който децата ще харесат!