Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Вратни Пържоли с Кост в Марината на Скара

Вратни Пържоли с Кост в Марината на Скара

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Вратни Пържоли с Кост в Марината на Скара1 / 5
07/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Крехки вратни пържоли в специална марината"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 4 бр. вратни пържоли с кост
  • за маринатата
  • соев сос - 3 с.л.
  • червено вино - 2/3 ч.ч.
  • сос - 2 с.л. хойсин
  • сусамово олио - 1 к.ч.
  • лук - 1 с.л. на прах
  • чили - 1 щ. на прах
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо, което вече се е отпуснало, се начуква леко с чук върху дървена дъска. В купичка се слагат всички подправки за маринатата и се разбъркват енергично, за да се смесят.

След това с тях се маже всяка пържола. Месото се прибира в голям съд с похлупак и се слага на студено за 3 часа. После се изважда и се оставя на стайна температура, докато се отпусне.

Скарата се загрява и намазнява леко. Всяка пържола се изпича на нея от двете страни.

Готовите стекове се сервират със салата според сезона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Евгения Иванова
Евгения Иванова
хареса ми
09.01.2017 10:16