Начин на приготвяне
Смесваме си газираната минерална вода и олиото в малка тенджера за намазване на корите.
Поставяме я на котлона и загряваме до завиране, след което сваляме от огъня.
Оставяме я на страна, за да се охлади, а през това време си приготвяме сиропа.
В съд смесваме захарта, водата и шайбите лайм, поставяме на котлона и когато сместа заври, намаляваме огъня, така че да ври бавно.
Когато е готово, и него премахваме и оставяме да изстине.
Всички продукти за плънката се смесват в подходящ съд.
Вземаме си корите, отделяме лист и на 3-4 см от началото му поставяме точилката.
Подвиваме края и с помощта на четка намазваме цялата кора с охладената смес от олио и газирана вода.
По дължината разпределяме около 2-3 супени лъжици от плънката, след което навиваме с точилката на руло.
За да се получи като хармоника, двата края се избутват към средата на точилката.
Поставяме в тавата с помощта на точилката и чак тогава вадим.
Преди да навие, намазваме самата точилка с масло.
По същия начин оформяме и останалите кори.
Получените рула нареждаме и с остър нож нарязваме на парчета.
Отгоре намазваме баклавата с разтопеното масло и тогава поставяме в печката да печем до желания загар.
Още топла заливаме със сиропа.
Оставяме да отлежи 1 нощ, преди да консумираме баклавата с шоколад и орехови ядки.