Начин на приготвяне
За тази кето рецепта в купа отделете белтъците, разбийте ги на сняг и ги оставете настрани. В друга купа смесете всички други съставки за блата и разбийте. Става доста гъсто. Прибавете белтъците на сняг и объркайте с шпатула. Изсипете в тава, покрита с хартия за печене. Тавата е 20 см. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса около 20 минути, зависи от фурната. Изпеченият блат оставете напълно да изстине.
В купа разбийте сметаната на гъст крем. Преди това сметаната трябва да е била в хладилника поне 8 часа. Прибавете към нея маскарпонето, ванилията и подсладителя. Тук ще видите, че кремът ще ви се втечни. Разбийте отново хубаво с миксера, докато се сгъсти. Отнема около 3 минути. Разнесете готовия кето крем върху изстиналия блат. Ако имате подвижен ринг, може да го ползвате за оформянето на кето десерта.
Къпините с водата се слагат на котлона в подходящ съд. Бърка се, докато се сгъсти. Сваля се от котлона и се оставя да изстине. Тогава подслаждам на вкус. С готовото сладко без захар намазвам чийзкейка отгоре. Сладкото правя, докато се пече блата.
Кето чийзкейкът е готов за ядене веднага. Но е по-хубав, ако престои поне час в хладилника.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия
Коментари