Кето чийзкейк с къпини

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2474k6431
Кето чийзкейк с къпини
Снимка: Валерия
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Диетичен чийзкейк без захар и без брашно. Насладете му се без угризения!"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 2 броя, L размер
  • краве масло - 40 г, разтопено
  • орехи - 30 г смлени
  • бадеми - 30 г или бадемово брашно, смлени
  • какао - 5 г
  • бакпулвер - 5 г
  • течна ванилия - 1/2 ч.л.
  • подсладител - 60 г / равно на 60 г захар/
  • За крема
  • течна сметана - 30 и повече процента - 200 мл, неподсладена
  • маскарпоне - 200 г или крема сирене
  • ванилия - 1/2 ч.л.
  • подсладител - 50 г /равно на 50 г захар/
  • За сладкото
  • къпини - 1 ч.ч.
  • вода - 2 - 3 с.л.
  • подсладител - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази кето рецепта в купа отделете белтъците, разбийте ги на сняг и ги оставете настрани. В друга купа смесете всички други съставки за блата и разбийте. Става доста гъсто. Прибавете белтъците на сняг и объркайте с шпатула. Изсипете в тава, покрита с хартия за печене. Тавата е 20 см. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса около 20 минути, зависи от фурната. Изпеченият блат оставете напълно да изстине.

В купа разбийте сметаната на гъст крем. Преди това сметаната трябва да е била в хладилника поне 8 часа. Прибавете към нея маскарпонето, ванилията и подсладителя. Тук ще видите, че кремът ще ви се втечни. Разбийте отново хубаво с миксера, докато се сгъсти. Отнема около 3 минути. Разнесете готовия кето крем върху изстиналия блат. Ако имате подвижен ринг, може да го ползвате за оформянето на кето десерта.

Къпините с водата се слагат на котлона в подходящ съд. Бърка се, докато се сгъсти. Сваля се от котлона и се оставя да изстине. Тогава подслаждам на вкус. С готовото сладко без захар намазвам чийзкейка отгоре. Сладкото правя, докато се пече блата.

Кето чийзкейкът е готов за ядене веднага. Но е по-хубав, ако престои поне час в хладилника.

Източник: Вкусни рецепти с Валерия

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Кристина Черникова
Кристина Черникова
Изглежда разкошно! :) Какъв подсладител по-точно сте използвали в рецептата?
29.01.2023 14:03
1
Покажи всички подкоментари