Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Ребърца с портокалов сок и мед

Ребърца с портокалов сок и мед

Ребърца с портокалов сок и мед
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Разкошна комбинация на ребърца с портокалов сок и мед - влиза право в сърцето"

Необходими Продукти

  • свински ребърца - 500 г
  • портокали - 2 бр.
  • чесън - 3/4 скилидки
  • джинджифил - 1/4 ч.л. пресен настърган
  • мед - 2 с.л.
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си приготвяме марината за свинските ребра.

Изцеждаме сока от портокалите и към него прибавяме меда.

Всичко това разбъркваме добре и поставяме ребърцата в готовата марина за около 1 час.

През това време си приготвяме съда, в който ще печем, като наливаме малко олио в тавата и подреждаме ребрата.

След като са подредени, си изливаме и маринатата върху тях .

Посоляваме и подправяме с черния пипер, пресования чесън и джинджифила.

Ако искаме, можем и да добавим и резени портокали към ребърцата с портокалов сок и мед.

Поставяме във фурна и печем ребърцата с портокалов сок и мед на 200 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: