Начин на приготвяне
Измийте пилето добре под течаща вода, подсушете го, след което го сложете в тава и го обтрийте добре с черния пипер и 1 чаена лъжица сол.
Разтопете кравето масло, най-добре на водна баня, след което намажете старателно цялото пиле с разтопеното масло, най-добре с помощта на четка.
Почистете чесъна, измийте и нарежете лимоните всеки от тях на 4 парчета. Единият лимон сложете вътре в пилето заедно с ½ от обелените скилидки чесън и 1 стрък от розмарина. Останалият розмарин сложете около пилето.
Почистете морковите, обтрийте ги леко със сол и ги сложете също около пилето заедно с втория нарязан лимон. Добавете и предварително количество вино.
Поставете на по-ниско ниво фурната и печете 30 минути в предварителна загрята на 200 градуса фурна, след което намаляте фурната на 170 градуса и печете още 30 минути.
По време на печенето заливайте от време на време пилето със соса, като го обливате с помощта на лъжица и следите да не се припече прекалено.
Сервирайте печеното пиле с морковите като гарнитура и със соса на пилето, което се е образувало при печенето му.