Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички с кайма и сирене

Банички с кайма и сирене

Моника МанчеваМоника Манчева
Чирак
44265159
Банички с кайма и сирене
Снимка: Моника Манчева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • кори за баница - 400 г фини точени
  • кайма - 500 г
  • сирене - 200 г
  • яйца - 3
  • чесън - 2 скилидки
  • зелени чушки - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 1/2 връзка
  • зехтин - 2 с.л. + намазване
  • доматен концентрат - 1 с.л. или доматено пюре
  • мащерка
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът нарежете. Чушката се почистете от семките и нарежете на кубчета. Запържете зеленчуците.

Прибавете каймата и пържете до образуване на трохи и изпаряване на течността. Овкусете с доматения концентрат, черния пипер и мащерката и след 1-2 мин дръпнете от огъня. Оставете да се охлади.

Добавете наситения магданоз, 2 яйца и натрошеното сирене и разбъркайте добре.

Корите се режат по дължина на 3. Мажат се с размито в малко вода яйце, като 2 ленти от кори се слепват, слага се от плънката и се навиват на триъгълни банички.

Подреждат се в тава с хартия за печене (аз ги намазах със зехтин, но вие може да ги намажете с яйце с малко олио или да ги оставите така).

Баничките с кайма и сирене се слагат в загрята фурна на 180 градуса да се пекат за 15 мин или до златист загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: