Празнична бисквитена торта с пухкав крем и пурички

Моника ТраяноваМоника Траянова
Чирак
39
201
140
38
30/12/2020
"Ако искате да спечелите нечие сърце, направете го с бисквитена торта за предпочитане с крем и пурички"
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 880
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • чаени бисквити - 1 опаковка (използвах шоколадови)
  • извара - 250 г фина
  • прясно мляко - 900 мл
  • ванилов пудинг - 3 опаковки
  • захар - 7 с.л.
  • масло - 125 г
  • шоколадови пурички - 1 опаковка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От млякото, пудинга и захарта сварете гъст пудинг по класическия начин. Оставете го леко да се охлади.

Добавете мекото масло и изварата. Разбийте с пасатор на ниска скорост.

В тавичка с падащо дъно наредете ред бисквити (аз ги смелих в чопър заедно с малко лешници, като вместо лешници може да ползвате орехи или други ядки или да използвате само бисквити).

Върху бисквитите сложете половината от пухкавия крем, после пурички, отгоре - другата половина от крема и най-отгоре бисквити.

Аз нарязах част от пуричките и ги сложих като кант по ръба на бисквитената торта, а останалите подредих като цвете в кръг.

Вие можете да декорирате по ваш начин празничната бисквитена торта с пухкав крем и пурички.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Албена Атанасова
Много красива и изискана торта. Моите гости помислиха, че е от сладкарница. Благодаря!
0
0