Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Пурички»Ванилени хрупанки и пурички с крем

Ванилени хрупанки и пурички с крем

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5156k1k2k5
Ванилени хрупанки и пурички с крем
Снимка: Людмила
1 / 4
23/03/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Хрупанките и пручките с кори за баница са точно по мой вкус! И ще си хапна с удоволствие!"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 4 бр.
  • крем - 1 без варене (около 80 г)
  • прясно мляко - 400 мл
  • масло - 30 г
  • яйца - 1 бр.
  • кристална захар - 2 с.л. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвих нещо ново, не бях правила досега, да се подсладим, но не исках да е много тежко и прекалено сладко, а пък и да не отнема много време за приготвяне.

И така - сладки ванилени хрупанки и пурички с крем.

Използвах кори за баница, моите са плътни, и ползвах по една кора, която разделих на две и намазах с меко масло, прегънах, че да не е прекалено дълга, така навих върху намачкано фолио, да образува нещо като тръбичка, тъй като нямам специални формички.

Краищата намазах с меко масло, за да не се развиват. А за хрупкавите триъгълници намазах кора с разбито яйце, поръсих със захар и след това навих, по-точно прегънах от късата страна, докато се нави кората, и нарязах на триъгълници.

Всички пурички и хрупанки подредих в тава и намазах с разбито яйце.

Поръсих със захар и пекох на 180 °C с вентилатор до лек загар.

Охладих и извадих фолиото, добре е то да е по-дълго от пуричките, да се извадят лесно.

Приготвих крем ягода от тези, които са без варене и напълних пурите.

Вкусно!

Хрупанките са точно по мой вкус! И ще си хапна с удоволствие!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: