Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хапки»Солено плато Добре дошли!

Солено плато Добре дошли!

Солено плато Добре дошли!3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • за 2 плата
  • сирене - 200 г твърдо
  • извара - 200 г
  • майонеза - 5 с.л.
  • сол - ако е необходимо
  • магданоз - 1/2 връзка
  • пресен лук - 3 стръка
  • слънчоглед - 80 г суров
  • чипс - 80 г /с вкус на паприка/
  • луканка - 1 бр.
  • по избор
  • чери домати - 100 г
  • моцарела - 100 г
  • песто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първа стъпка от приготвянето на това солено плато - в голяма купа се натрошава твърдото сирене с вилица. Добавят се изварата и майонезата. Ако сирената не са солени, се добавя сол. Сместа се разбърква.

Магданозът и лукът се почистват и измиват. Нарязват се на ситно. Добавят се в сместа и отново се разбърква.

Сместа се оставя в хладилника до подготвяне на слънчогледа и чипса за овалване.

Суровия слънчоглед се нарязва на ситно и се слага в чинийка. Чипсът се натрошава на ситно и се слага в чинийка.

Взима се сместа от хладилника и се оформят кръгли хапчици. Всяка от хапчиците се овалва в наситнения слънчоглед. Нареждат се солените бонбони върху дъска с хартия за печене.

Останалите хапки се овалват в натрошения чипс и се нареждат на дъската. Набождат им се парти шишчета. Оставят се в хладилника.

Чери доматите се измиват и нарязват на половинки. Моцарелата се нарязва на парченца с големината на половинките доматки. Всяко парченце моцарела се намазва с песто.

На парти шишче се набожда половин доматче с овала нагоре и парче моцарела с песто. Повтаря се с всички доматчета.

Луканката се нарязва на филийки. От всички елементи /топчици от сирене, капрезе хапчици и луканка/ се сглобява соленото плато Добре дошли

Очакваме Ви!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: