Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Плата»Сладко плато Добре дошли!

Сладко плато Добре дошли!

Сладко плато Добре дошли!
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • за 2 плата
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 к.ч.
  • захар - 5 с.л.
  • олио - 200 мл
  • какао - 3 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилова захар - 1 бр.
  • брашно - 2/3 ч.ч.
  • мандарини - 2 бр.
  • течен шоколад - 4 с.л.
  • шоколад - 100 г
  • масло - 3 с.л.
  • кокосови стърготини - 1 пакетче
  • червена боя - за сладки
  • захарни пръчици
  • ананас - 1 бр.
  • портокали - 4 бр.
  • ябълки - 1 бр.
  • мандарини - 3 бр.
  • нар - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа се чукват яйцата. Добавя се киселото мляко. Добавя се бакпулверът и се разбива. Активира се.

Добавят се захарта и какаото. Разбива се с телена бъркалка. Добавя се олиото.

Брашното се добавя постепенно. Разбива се.

Подготвя се намазнена и набрашнена форма за кекс. Пече се до готовност. Оставя се да изстине.

В голяма купа се натрошава кексът. Добавя се течният шоколад и сокът на 2 мандарини. Размесва се добре до получаване на лепкава, трошна смес.

Оформят се топченца с големината на хапка. Нареждат се на дъска и се слагат в хладилника.

Половината от кокосовите стърготини се оцветяват в червено с боя за сладки. Ако се намокрят, се изсушават за кратко в микровълновата.

В купа се начупва шоколадът. Добавя се маслото. Разтапят се в микровълновата. Разбърква се.

Всяко бонбонче се намазва с шоколад и се поръсва с кокос или захарни пръчици. Слагат се парти шишчета и се оставят в хладилника.

Ананасът се нарязва на 2 през средата, по дължина. Издълбава се, като се стремим да запазим максимално цяло парче ананас и да запазим кората, която ще ползваме за купичка.

Почиства се твърдата среда на ананаса. Нарязват се на парчета. Портокалите и мандарините се обелват и се разчупват на парчета.

Ябълките се измиват и почистват от семките. Нарязват се на парчета. Лодките от ананас се пълнят с плодовете.

Изкарват се плодчета от нара. Поръсват се. Плодовата салата се слага в средата на платото. Отстрани се нареждат бонбончета.

Нападайте сладкото плато Добре дошли!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: