Начин на приготвяне
В голяма купа се чукват яйцата. Добавя се киселото мляко. Добавя се бакпулверът и се разбива. Активира се.
Добавят се захарта и какаото. Разбива се с телена бъркалка. Добавя се олиото.
Брашното се добавя постепенно. Разбива се.
Подготвя се намазнена и набрашнена форма за кекс. Пече се до готовност. Оставя се да изстине.
В голяма купа се натрошава кексът. Добавя се течният шоколад и сокът на 2 мандарини. Размесва се добре до получаване на лепкава, трошна смес.
Оформят се топченца с големината на хапка. Нареждат се на дъска и се слагат в хладилника.
Половината от кокосовите стърготини се оцветяват в червено с боя за сладки. Ако се намокрят, се изсушават за кратко в микровълновата.
В купа се начупва шоколадът. Добавя се маслото. Разтапят се в микровълновата. Разбърква се.
Всяко бонбонче се намазва с шоколад и се поръсва с кокос или захарни пръчици. Слагат се парти шишчета и се оставят в хладилника.
Ананасът се нарязва на 2 през средата, по дължина. Издълбава се, като се стремим да запазим максимално цяло парче ананас и да запазим кората, която ще ползваме за купичка.
Почиства се твърдата среда на ананаса. Нарязват се на парчета. Портокалите и мандарините се обелват и се разчупват на парчета.
Ябълките се измиват и почистват от семките. Нарязват се на парчета. Лодките от ананас се пълнят с плодовете.
Изкарват се плодчета от нара. Поръсват се. Плодовата салата се слага в средата на платото. Отстрани се нареждат бонбончета.
Нападайте сладкото плато Добре дошли!