Начин на приготвяне
Първа стъпка от приготвянето на това солено плато - в голяма купа се натрошава твърдото сирене с вилица. Добавят се изварата и майонезата. Ако сирената не са солени, се добавя сол. Сместа се разбърква.
Магданозът и лукът се почистват и измиват. Нарязват се на ситно. Добавят се в сместа и отново се разбърква.
Сместа се оставя в хладилника до подготвяне на слънчогледа и чипса за овалване.
Суровия слънчоглед се нарязва на ситно и се слага в чинийка. Чипсът се натрошава на ситно и се слага в чинийка.
Взима се сместа от хладилника и се оформят кръгли хапчици. Всяка от хапчиците се овалва в наситнения слънчоглед. Нареждат се солените бонбони върху дъска с хартия за печене.
Останалите хапки се овалват в натрошения чипс и се нареждат на дъската. Набождат им се парти шишчета. Оставят се в хладилника.
Чери доматите се измиват и нарязват на половинки. Моцарелата се нарязва на парченца с големината на половинките доматки. Всяко парченце моцарела се намазва с песто.
На парти шишче се набожда половин доматче с овала нагоре и парче моцарела с песто. Повтаря се с всички доматчета.
Луканката се нарязва на филийки. От всички елементи /топчици от сирене, капрезе хапчици и луканка/ се сглобява соленото плато Добре дошли
Очакваме Ви!